Proiecte


Campania 2% – Raze de soare pentru Faustina!Vine primavara si aduce cu sine  o nouă campania de strangere de fonduri prin programul fiscal de redistribuire a  2% din impozitul incasat în anul fiscal anterior. La noi orice gest, orice banut face diferenta si ofera raze de soare.

Cei 2% pot însemna pentru proiectele Centrului Educational Sfanta Faustina un sprijin enorm pentru sustinerea copiilor cu maladii grave sau terminale care invata aici si care sunt in risc de abandon scolar datorita bolilor de care sufera.

Te invităm sa te alaturi cauzei noastre si iti aducem la cunostinta beneficiile programului 2%.

Ce inseamna 2%?

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa direcționeze pana la 2% din impozitul lor pe venit catre o organizație neguvernamentala. Codul Fiscal pune la dispoziția contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul 2014, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind să completeze formularul 230 pentru veniturile provenind din salarii sau formularul 200 pentru venituri din alte surse. Acestea trebuiesc depuse apoi la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai 2015.

Cine poate redirectiona 2%?

Orice persoana cu domiciliul în Romania, care în anul fiscal anterior a realizat venituri din salarii, asimilate salariilor sau din alte surse (profesii liberale, venituri comerciale, operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, cedarea folosintei bunurilor, drepturi de proprietate intelectuala).

De ce sa redirectionezi 2%?

 • Banii redirectionati reprezinta 2% din impozitul care ti-a fost deja retinut in anul fiscal anterior. Ai dreptul să alegi catre ce organizatie neguvernamentala doresti sa redirectionezi suma deja retinuta sau sa optezi sa nu faci nimic.
 • Redirectionarea celor 2% din impozit te face un om implicat în rezolvarea  problemelor sociale din comunitatea in care traiesti, aducandu-ti astfel aportul la o societate civila mai buna.Daca ti s-a oferit acest drept de a decide modul in care  sa fie cheltuiti cei 2% care ti-au fost retinuti din venituri pe anul 2014, implica-te si vei face o fapta buna!
 • Gestul tau este important! Vei putea oferi unui copil aflat in dificultate dreptul la o normalitate . Vino alaturi de noi!
 • De ce 2% pentru Centrul Educational Sfanta Faustina?
 • Suntem o organizație cu peste 12 ani vechime în Bucuresti si suntem singurul centru din capitala unde sunt educati copii si tineri dupa cum urmeaza:
 • Acest proiect de educatie care functioneaza lângă Spitalul de Copii „Marie Curie” este un proiect de pionierat care poate fi un model la nivel national si regional. Un astfel de proiect poate sa devina un program educational care poate fi dezvoltat cu ajutorul autoritatilor competente în domeniul educatiei care coordonează procesul de invaţamant public, al personalului medical care se preocupă de starea de sanatate a copiilor si tinerilor si nu în ultimul rand a parinţilor, care vor ca acesti copii să crească si sa se formeze pentru viaaa de adult si cu ajutorul societatii civile. Instituţiile abilitate mentionate trebuie să devina acele structuri sociale care pot contribui la imbunatatirea acestor servicii de educatie.
 • In prezent, sprijinim copiii aflati în risc de abandon scolar care sunt internati la Spitalul Marie Curie, in curtea caruia ne aflam. Oferim cursuri pe materiile scolare din programul national de educatie, consiliere psihologica, terapie individuala, activitati de consiliere si orientare scolara, asistenta in remedierea unor situatii sociale si asigurarea periodica cu imbracaminte, incaltaminte, rechizite scolare, materiale igienico-sanitare.
 • Copii de vârstă preşcolară – 60 lunar
 • Ciclul primar – 60 lunar
 • Ciclul gimnazial – 50 lunar
 • Liceu – 15
 • Adolescenţi sau tineri care au absolvit şcoala generală, au întrerupt şcoala sau nu au fost şcolarizaţi – 12.
 • Oricand poti verifica actiunile noastre prin intermediul website-ului www.faustina.ro sau pe  pagina de Facebook https://www.facebook.com/pages/Centrul-Educational-Sfanta-Faustina/ sau te asteptam la centru pentru a ne cunoaste mai bine.

Am reusit sa te convingem ? Dacă da, te rugam sa urmezi cativa pasi pentru a  redirectiona 2% către Centrul Educational Sfanta Faustina!

– Completeaza formularul 230 (la sectiunea 1 completează datele tale personale, dupa care semneaza în casuța „Semnătură contribuabil”). De asemenea, pentru alte venituri (altele decat cele salariale)

poti descarca formularul 200.

– Depune un exemplar din formularul completat  până pe data de 25 mai 2015 utilizand urmatoarele variante:

 1. Direct la registratura Administratiei Finantelor Publice în aria careia ai domiciliul stabil. Te prezinti la ghiseu cu formularul semnat si îl depui. Vei primi un nr. de înregistrare pe copia ta și gata.
 2. Prin Posta la adresa organului fiscal în aria careia ai domiciliul stabil. Consultă site-ul ANAF pentru a gasi institutia de care apartii.

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/acasa/!ut/p/a1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfGjzOI9DD3MPIwsjLwsHF2dDBydLfxCLZyBAu7GQAWRQAUGOICjASH94fpR-JS4uxhDFeCxwks_Kj0nPwns3EjHvCRji3T9qKLUtNSi1CK90iKgcEZJSUGxlaqBqkF5ebleYl5iml5RvqoBNvUZ-cUl-hFIyvQLciMMskxzynwcFRUBQAKIqw!!/dl5/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh/

 1. Daca te gasesti prin zona, poti sa ne vizitezi personal la centru si sa depui formularul sau iti oferim noi un formular pe care sa il completezi pe loc.
 2. Descarca formularul de mai sus, printeaza-l și trimite-ne pe e-mail: centru.faustina@gmail.com o copie scanata cu formularul completat si semnat. Ne vom ocupa noi de depunerea acestor formulare catre institutiile respective. In felul acesta putem sa te ajutam la randu-ne sa economisesti timp util.

Iti mulțumim ca ai vizitat pagina noastra dedicata „Campaniei 2% – Raze de soare pentru Faustina!’’

Daca doresti sa te implici mai mult in activitatea Centrului Educational Sfanta Faustina, te rugam sa ne contactezi, vom fi bucurosi sa te avem alaturi!


mosulUite … vine Moș Crăciun!

ghetuteGhetuțele lui Moș Nicolae

ziua-recolteiZiua Recoltei

ziua-copiluluiZiua internațională a copilului

jucariiJucării de ieri și de azi


tandaricaOrganizarea spectacolelor de teatru de păpuși (Teatrul Țăndărică)

excursiiOrganizarea diferitelor excursii